снимка: Andrew Mandemaker, УикипедияУчени предупреждават за очаквани големи проблеми за човечеството,

...
снимка: Andrew Mandemaker, УикипедияУчени предупреждават за очаквани големи проблеми за човечеството,
Коментари Харесай

Учени: Топенето на леда в Антарктида ще доведе до до опустошителни бури и повишаване на температурите

снимка: 
Andrew Mandemaker, Уикипедия
Учени предизвестяват за предстоящи огромни проблеми за човечеството, свързани с световното стопляне. За жал прогнозите са, че неприятният сюжет няма да е толкоз напред във времето.

Тъй като възходящите световни температури не престават да топят леда в Антарктида, учените предвиждат, че през идващите десетилетия ще се сблъскаме със съществени проблеми – от повишаване на морското ниво до опустошителни стихии и повишение на температурите даже по-бързо, защото има по-малко лед, който да отразява топлота.

Сега се оказва, че всички тези проблеми могат да бъдат даже още по-лоши, в сравнение с учените предвидиха, съгласно проучване, оповестено в списанието Climate Dynamics. Съществуващите климатични модели могат да предсказват топенето на лед въз основа на междинните условия в климата, само че отчитането на променливите крайности дава доста по-ужасяваща картина.

Климатичните модели, които учените преглеждат в този момент, показват какъв брой безредни могат да бъдат метеорологичните модели, твърди създателят на проучването и откривател на климата Крис Форест в прес известие. Отчитайки променливите съмнения, работата на Форест демонстрира, че ледената завивка на Антарктика може да се стопи до равнища, които учените до момента са очаквали да бъдат достигнати най-рано най-малко след 20 години, добавя kaldata.com

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР